Український лідер підписав закон №5610 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України" щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження.

Тепер, аби проводити судові засідання у справах, допускається відсутність підсудних, передає "Уніан".

За словами генпрокурора Юрія Луценка, після набуття законом чинності почнуться судові процеси з розгляду 190 кримінальних проваджень в заочному порядку. Крім справи Януковича, там є ще матеріали по 23 російським генералам.

Підписаний президентом закон виправляє наявні недоліки кримінального процесу у питанні відкриття матеріалів досудового розслідування сторонами кримінального провадження. Також зміни торкнулися здійснення спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження. Крым того, удосконалено положення щодо строків тримання під вартою і ведення досудового розслідування та підстав і порядку їх продовження, що не дасть утекти від відповідальності особам, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", 13 квітня у Шевченківському райсуді Києва пройдуть слухання про незаконну передачу у власність Віктора Януковича угідь в урочищі Сухолуччя на Київщині.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще