Солом'янський суд Києва призначив фігуранту справи екс-нардепа Миколи Мартиненка, гендиректору компанії "СхідГЗК" Олександру Сорокіну домашній арешт.

Про це повідомляє "ТСН".

Крім того, його зобов'язали здати всі наявні паспорти і носити електронний браслет. Спочатку прокуратура вимагала від суду у вигляді покарання – утримання під вартою. Однак, це прохання було відхилено.

Відзначається, що на засідання прийшов голова комітету Верховної Ради України з питань регламенту Павло Пинзеник, щоб підтримати фігуранта.

Нагадаємо, Національна антикорупційна прокуратура оголосила про підозру Сорокіну 24 квітня.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", НАБУ затримало Мартиненка 20 квітня у зв'язку з підозрою у відкатах (справа про розкрадання грошей "Східного гірничо-збагачувального комбінату").

Екс-нардеп тим часом заявив, що справу проти нього - сфальсифіковано. І вже 22 квітня його відпустили на поруки відразу 15 міністрам і депутатам.

НАБУ опублікували корупційні схеми, задіяні у заподіянні шкоди "Східгзк" у розмірі 17,28 млн доларів. У даній справі повідомили про підозру п'яти особам.