Щоб досягти сталого відновлення української економіки, іншого шляху як впроваджувати реформи, немає.

Про це заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен у розмові з журналістом видання "Дзеркало тижня".

Доленосними для держави можуть стати чотири основні реформи: пенсійна, земельна, медична та антикорупційна.

За словами Кахконен, нині практично 70 відсотків вітчизняних пенсіонерів живуть за межею бідності і потребують державного захисту. Нинішня пенсійна система побудована таким чином, що 11% ВВП держави витрачається через Пенсійний фонд, при цьому лише половина з цих коштів покривається пенсійними внесками населення, решта фінансується бюджетом. Це веде до величезного дисбалансу.

Що стосується земельної реформи, то жінка заявила про необхідність скасування мораторію на продаж землі, оскільки, переконана вона, підготовка та відкриття земельного ринку зможуть стати поштовхом до залучення інвестицій у державу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Не менш нагальною для України є реформа охорони здоров'я, оскільки хоча держава й витрачає на медицину понад 4% ВВП, якість послуг залишається незадовільною. Щорічно через передчасну смертність та інвалідність країна втрачає майже шість мільйонів років продуктивного життя свого населення.

Антикорупційна реформа, на думку Кахконен, є ключовою для країни, оскільки низький рівень корупції та прозорість – найкращий показник для того, аби зацікавити інвесторів.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, чому НАЗК поки що не вдалося впоратися зі своїм головним завданням.