Сєвєродонецькі активісти б'ють на сполох – в місті ключові силові структури очолюють відверті симпатики сепаратизму – прокурор міста Сергій Григоров і можливий керівник відділення Нацполіції Юрій Пасічник.

Обидва товариші – дуже примітні особистості. Наприклад, Сергій Григоров – псевдопатриот і великий симпатик бойовиків. На посаду прокурора міста його призначили в 2008 році. Пост він займав до середини 2014-го. При його потуранні і мовчазній згоді проходили побиття учасників проукраїнських мітингів, а бойовики і всі прибічники «руського міра» почували себе більш ніж впевнено. Крім того, Григорова звинувачують у спробі узаконення дерибану рекреаційних зон міста та бездіяльності щодо захисту інтересів місцевих жителів.

Гарні та плідні відносини у прокурора Сергія Григорова склалися з тодішнім заступником начальника ГУМВС в Луганській області Юрієм Пасічником. Тісна співпраця пояснюється ще і тим, Пасічник є кумом Григорова. Інтереси Пасічника пов'язані з металобрухтом, ігровими залами, торгівлею наркотиками, неліцензійною продукцією. Його ім'я фігурувало навіть звинуваченні у доведенні до самогубства одного з підлеглих. І всю цю багатогранну діяльність покривав Григоров. Після скандального звільнення з лав міліції, за даними народного депутата Сергія Мельничука, Юрій Пасічник організував і курував контрабанду на кордоні з ЛНР.

І сьогодні всі ці «патріоти» перефарбувалися в жовто-блакитні кольори, пройшли люстрацію і поспішають зайняти теплі крісла силових органів міста. Але у важкі для Сєвєродонецька часи, два роки тому, вони прикривали проросійських титушек, які топтали українські прапори і розганяли мітинги.

Що відбувалося в місті два роки тому за бездіяльності місцевих силовиків

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще