На сайті NASA з'явилися нові фотографії космічних об'єктів, цього разу Hubble відправив фотографії маловідомих галактик Леда та NGC 4424.

"Ці галактики астрономи відкрили відносно недавно, а їх назви пов'язані публікацією відкриття", - повідомляє сайт космічного відомства.

Значна частина космічних об'єктів отримали свої назви в честь вигаданих істот та різноманітних персонажів древньої міфології.

Як приклад можна назвати Чумацький шлях (Молоко Венери), сузір'я Оріона (Мисливця), туманність Тарантула та ін.

Проте не всі небесні тіла удостоїлись честі мати цікаву історію, пов'язану з їх назвою.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Галактику NGC 4424 назвали астрономи у зв'язку з першою її публікацією у журналі New General Catalog of Nebulae and Clusters of Stars (NGC).

Маленька, проте досить яскрава галактика Лєда також названа відповідно до першоджерела її публікації (Lyon-Meudon Extragalactic Database).

Науковці дещо видозмінили абревіатуру каталогу та додали до назви історичний акцент, адже Лєда - ім'я принцеси у давньогрецькій міфології.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", NASA покаже сонячне затемнення усім мешканцям Землі.