Безкоштовні стокові фотографії в інтернеті досить непросто знайти. Більша частина ринку стокової фотографії зайнята професійними компаніями (наприклад shutterstock), вартість однієї фото в яких може починатися від 20$. Навіть коли вдається знайти безкоштовні стокові фотографії, вони часто виявляються досить низької роздільної здатністі або з водяними знаками.

Портал Знай.uа публікує ТОП-10 безкоштовних фотобанків, в яких немає подібних обмежень.

Unsplash

Сайт Unsplash додає близько десятка свіжих безкоштовних фото кожні десять днів. В більшості своїй це приголомшливі пейзажі. Сайт не вимагає реєстрації для скачування фото.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Superfamous

Сайт Superfamous заснував голландський художник Folkert Gorter. На сайті зібрані зображення з неймовірно високою роздільною здатністю, які відмінно підійдуть для веб-дизайну. Мінусом сайту є відсутність пошуку за ключовими словами. Зате є поділ за категоріями.

Picjumbo

Фотосток Picjumbo може похвалитися зручною навігацією і надзвичайно високою роздільною здатністю фотографій. Присутні розсилання нових фото по електронній пошті.

Pixabay

Фотографії з Pixabay відмінно підійдуть для веб-дизайнерів. Крім фотографій на стоці є і інші формати - відео, вектори, і ілюстрації.

IM Free

Фотосток IM Free - одним з найбільших стокових сайтів. У ньому зібрано зібрано величезну кількість фотографій, які абсолютно безкоштовні. Але потребується вказувати імена авторів.

Gratisography

Gratisography створив талановитий художник і веб-дизайнер Ryan McGuire. Фотосток містить деякі з найбільш пам'ятних образів в інтернеті.

MorgueFile

На фотостоке MorgueFile представлений широкий спектр категорій зображень. Сайт дуже простий і ним легко користуватися.

FreeImages

Один з найбільших і повних каталогів безкоштовних фотографій. Хоча більшість фотостоків орієнтовані на вузьку нішу (найчастіше це пейзажна фотографія), FreeImages пропонує тисячі фотографій з численних категорій.

Little Visuals

Фотосток Little Visuals цікавий тим, що більшість фото зосереджені на одному об'єкті, знятим крупним планом.

New Old Stock

Сайт New Old Stock це колекція старовинних фотографій, зроблених державними установами або знайдених при продажу нерухомості. Сайт можна скролити без нудьги годинами.