Американський президент Дональд Трамп не проти те, щоб США стали учасником переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в форматі мінських переговорів.

Про це повідомляє "РБК-Україна". Але проти цього виступає частина європейських лідерів. В оточенні президента Петра Порошенка зазначають, що Трамп, на відміну від свого попередника Барака Обами, підтримав таку ініціативу.

Москва теж не проти бачити за столом переговорів представників Вашингтона. В той же час Кремль активно намагається "поховати Мінськ" і використовує для цього інші формати спілкування політиків.

Але проти офіційного приєднання США до переговорного процесу виступає канцлер Німеччини Ангела Меркель. Розширення учасників неважливо для української сторони, яка зацікавлена ​​лише в однієї умови - продовження дії Мінських угод.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в ОБСЄ впевнені, що транспортна блокада окупованого Донбасу і "націоналізація" українських підприємств на окупованих територіях не сприятиме вирішенню конфлікту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще