В ОБСЄ стурбовані економічним аспектом врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик, коментуючи підсумки переговорів.

Як підкреслив він, події в цій сфері розвиваються врозріз з очікуваннями.

За словами Сайдика, особливе занепокоєння викликають такі фактори, як транспортна блокада з боку Києва і так звана націоналізація українських підприємств бойовиками Донбасу, які розгортаються на тлі активізації бойових дій в січні — початку лютого, що призвело до тяжких жертв.

"Ця ситуація не сприяє успіху Мінського процесу, навпаки, ці події посилюють напруженість між сторонами. Вони негативно впливають на процес взаємного зближення", — зазначив дипломат.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Сайдик сподівається, що сторони знайдуть способи виправити існуюче становище.

При цьому представники "ДНР" в усьому звинувачують Київ та стверджують, що саме українська сторона відмовляється обговорювати на переговорах у Мінську скасування транспортної блокади Донбасу. Україна вимагає прибрати зовнішніх адміністраторів з українських підприємств, "націоналізованих" бойовиками.

Як зазначила прес-секретар постпреда "ДНР" в контактній групі Дениса Пушиліна, посилаючись на його слова, "введення зовнішніх адміністрацій було вимушеним і тимчасовим заходом". І поки Україна не виконає Мінські домовленості, цілковитого політичного врегулювання очікувати не варто". Бойовики не віддадуть контроль над націоналізованими" підприємствами.

Як писав раніше інформаційний портал Знай.ua", бойовики поквапилися засумніватися в тому, що Київ виконає Мінські домовленості, досягнуті на переговорах 29 березня.

При цьому за інформацією прес-центру Штабу АТО, за останню добу агресор 83 рази відкривав вогонь по українських позиціях із застосуванням забороненої зброї. У результаті обстрілу загинули двоє українських бійців.