Після того, як Донецьк захопили окупанти і на цих територіях створили так звану "ДНР", життя людей погіршилося у сто разів. Здавалося, гірше нікуди, але, виявляється, є куди. Після "націоналізації" підприємств повсякденне життя стало ще складніше.

Про це розповіли самі мешканці, пише "Сегодня".

"Є така сучасна приказка: "Ми думали, що досягли дна, але тут знизу постукали". Так ось, всі ці три роки, які ми живемо під владою бойовиків, нам здавалося, що гірше вже нікуди. Виявилося, є куди: сотні людей сидять по домівках і їм нема за що годувати свої сім'ї. Стільки ж вирішили нарешті покинути захоплене місто. І все це - в основному, нестарі, працездатні люди. На вулицях стало ще менше молоді та здається, що в Донецьку живуть одні старці", - розповів один з мешканців. Також люди вже зневірилися в тому, що після "націоналізації" підприємства повернуться до номальної роботи, а економічна ситуація повернеться в колишню колію.

Закриваються численні кіоски та гастрономи: невигідно, навіть комісійні магазини переживають глибоку кризу. Купівельна спроможність донеччан досягла критично низького рівня: "О першій годині дня на нашому ринку вже закриті половина кіосків. Продавці кажуть, що немає сенсу стояти довше, покупців не додасться. Вранці закуповуються пенсіонери, причому видно, що теж економлять. Капустки - маленький качан, хлібець - дешевше, квасолі або гороху - жменьку. Питають, може, є залежані продукти, які можна за півціни купити", - поділився Костянтин, який живе в центрі міста.

Але незважаючи на те, що кризова ситуація - це вина окупантів, вони не вважають це причиною не оплачувати рахунки за квартиру: по всьому місту висять оголошення з погрозами.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тим часом звичайні люди "нічим не можуть допомогти": коли в місті немає не те, що зарплати, але і роботи, коли все закривається, руйнується і розсипається в прах, людський мозок зайнятий не квитанціями з оплати комуналки, а задається основною метою - вижити.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що бізнесмен з Горлівки розповів, на що після "націоналізації" перетворюється добре налагоджений, прибутковий бізнес.