У Мінську завершилися переговори тристоронньої групи по мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі. Головними темами на порядку денному стало перемир'я, визнання «паспортів« Л / ДНР »і« націоналізація »на окупованих територіях.

Про це повідомила прес-секретар представника України на переговорах в Мінську Дарка Оліфер в Facebook. Вона зазначила, що українська сторона підтвердила свою прихильність рішенню про повне припинення вогню напередодні великодніх свят. Порушувалося на засіданні питання визнання Москвою "паспортів" терористів.

"Україна знову позначила свою позицію: визнання Росією документів, виданих нелегітимними владою ОРДЛО; рейдерське захоплення підприємств, які належать як державі Україна, так і приватним українським і європейським компаніям; встановлення псевдокордону в ОРДО - такі рішення змусили Україну ввести обмеження вантажів через лінію дотику» , - пояснила Оліфер.

Україна, за її словами, зажадала скасування всіх перерахованих дій, а «націоналізовані» підприємств повернути їх законним власникам. Крім того, українські представники поскаржилися на погрози представникам ОБСЄ на окупованому Донбасі.

На переговорах, за словами Оліфер, вдалося домовиться, що в присутності міжнародних спостерігачів, СБУ і омбудсмена Валерії Лутковської "проведуть верифікацію відмови людей переміщатися на непідконтрольну Україні частина Донбасу".

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Порушувалося в Мінську питання екологічної загрози на окупованих територіях. Бойовики не пускають експертів на підтоплені шахти для оцінки ситуації на них, а вони можуть загрожувати здоров'ю місцевих жителів.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент Петро Порошенко назвав кількість загиблих українських військовослужбовців в зоні АТО.