Президент Латвії Раймондс Вейоніс розповів, як багаторічна російська агресія змінила політичні тенденції не тільки в Україні, а й на всій території Європи: сюди входять і незаконне приєднання Кримського півострова, і війна на сході України.

Про це латвійський політик заявив на спільній з Петром Порошенком прес-конференції. Також Вейоніс підкреслив, що Латвія повністю підтримує Україну і засуджує дії Росії, як це робить вся світова спільнота. Він нагадав, що більшість світових лідерів не визнали приєднання балтійських країн, і саме це посприяло відновленню незалежності Естонії, Литви і Латвії.

Раймондс Вейоніс зазначив, що Росія майже кожним своїм вчинком доводить, що сприяти вирішенню конфлікту вона не збирається. Чого тільки варте визнання документів, які видають окупанти Луганщини та Донецька.

"Тому ми вважаємо, що перегляд введених санкцій проти Росії можливий тільки тоді, коли будуть виконані мінські домовленості. Це включає в себе виведення військових формувань, найманців, військової техніки з території України, а також повний контроль російсько-українського кордону", - підсумував латвійський президент.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Євросуд продовжив санкції проти Росії ще на півроку, а США розширили список санкцій ще на 8 компаній.

Популярні новини зараз
Повістки Укрпоштою: які непорозуміння можуть виникнути з ТЦК Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще