Міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак розповів, що сьогодні в Україні не залишилось жодного водоймища з високою якістю води.

Про це він розповів в ефірі телеканалу ZIK.

За останні роки, повідомив міністр екології, рівень наповнення річок в Україні знаходиться в межах 20% від норми, через що країна почала страждати від нестачі води.

"Минулого літа я щоранку прокидався і з жахом переглядав новини, чи не почався мор риби ще в якійсь річці", - розповів Семерак.

Він пов'язав цю проблему із вирубкою лісів, ставленням підприємств до водних ресурсів та м'ягкістю екологічного законодавства, яке на сьогодні передбачає виключно адміністративну відповідальність.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Разом з Генпрокуратурою Мінекології напрацювало зміни саме до кримінального законодавства. Однак в грудні минулого року парламент в дуже швидкому режимі приймає закон, який забороняє в 2017 році будь-які перевірки, в тому числі і екологічні", - додав Семерак.

Як повідомляв портал "Знай.ua", радник президента Юрій Косюк збудував розкішний особняк під Києвом.