У Волинській області пройшли навчання, де льотчики відточували майстерність скидання бомб і знищення наземних цілей. Військові маневри проводили на аеродромах Луцька та Коломиї.

Про це повідомляють "Волинські новини". Основний акцент під час авіанавчань зробили на підготовці молодих льотчиків.

"Тренуємо пілотів молодшого покоління, можна так сказати. Старші передають свій досвід молоді", - сказав один з офіцерів Повітряних сил.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

До маневрів залучили пілотів з 7-ї бригади тактичної авіації. Вони піднялися в небо на навчально-бойових машинах Л-39 "Альбатрос". Також авіаудари відпрацьовували на фронтових бомбардувальниках Су-24М. Для відточування майстерності пілотів вибрали полігон Поворськ в Ковельському районі.

Перед льотчиками поставили завдання - попрактикуватися в пілотуванні і поліпшити навички тактичної атаки (коли ціль просто фіксується без удару по ній).

Під час авіаударів використовували фугасні бомби ФАБ-500ШЛ, бетонобійні БЕТАБ-500, які використовують для знищення підземних укріплень. Також на навчаннях застосували практичні бомби П-50Т, які оснащені сигнальним елементом. Ряд цілей знищили некерованими ракетами.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Латвії стартували масштабні навчання НАТО. У них брали участь армії 12 країн-членів Альянсу.