Найсучасніші в арсеналі ВПС США винищувачі F-35A приземлилися на естонську авіабазу Емарі, розташовану поблизу Талліна.

Про це повідомляє Postimees. Військові літаки прибули в країну з Великої Британії, де вони тимчасово базувалися в графстві Саффолк. В Естонії вони пробудуть до кінця дня, а потім полетять в західну Європу, де заплановані навчання за участю авіації.

Винищувачі п'ятого покоління супроводжував транспортно-заправний літак KC-13 Stratotanker британських ВПС.

"США продемонстрували сьогодні, що їх новий п'ятого покоління винищувач готовий захищати небо альянсу. Винищувачі цього типу ніколи не приземлялися поза авіабаз США. Це показує, що посилення співпраці наших держав у сфері оборони підвищує також і рівень нашої авіабази Емарі", - заявив командувач естонськими ВВС полковник Яак Таріен.

Винищувачі F-35А Lightning II можуть виконувати функцію розвідника і тактичного бомбардувальника. Це найдорожчі в історії військові літаки п'ятого покоління. Винищувачі, які прибули в Естонію, входять до складу ескадрильї 34 і 466, яка базується в штаті Юта.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, з порту турецького міста Стамбул вийшов британський есмінець HMS Daring. Він тримає курс в акваторію Чорного моря.