Британський есмінець HMS Daring попрямував в акваторію Чорного моря. До цього він заходив в порт турецького міста Стамбул.

Про це повідомляє The Sun. Корабель вже пройшов протоку Босфор. HMS Daring є головним кораблем типу 45. ВМС Великобританії взяли його на озброєння з 2009 року.

Всього Британія побудувала шість есмінців цього типу. Останній поповнив флот в 26 вересня 2013 року. Вони призначені для заміни кораблів типу 42, прийнятих на озброєння в 1978 році.

Довжина есмінця становить - 152,4 метра. Він здатний розвивати швидкість до 27 вузлів. Екіпаж складається з 190 осіб.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Озброєння нових англійських ескадрених міноносців спрямоване на оборону. На есмінці відсутнє ударне озброєння, але є можливість збільшення установок вертикального пуску до 72, і до 8 ракет "Гарпун", "Томагавк".

Есмінці тип 45 оснащені потужним сонаром MFS-7000. Палуба корабля дозволяє приймати великогабаритні вертольоти, такі як Boeing CH-47 Chinook. У його ангарах може розміститься один важкий вертоліт Merlin або два легких Lynx. Повітряні судна спрямовані на протичовнову оборону.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Чорне море увійшов американський есмінець Porter. Він братиме участь в міжнародних навчаннях Sea Shield 2017.