Народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул спробував виступити з трибуни Верховної Ради російською мовою.

Під час виступу депутата присутні в залі вигукували невдоволені вигуки, а віце-спікер Ірина Геращенко переривала Вілкула і просила перейти на державну мову. Однак дане зауваження не зупинило депутата і він продовжив говорити по-російськи.

Варто відзначити, що раніше через російської мови під час виступу Олександра Вілкула вже виникав конфлікт.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що голова Верховної Ради Андрій Парубій анонсував розгляд законопроекту, який зобов'яже народних депутатів розмовляти на роботі виключно українською мовою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Таке поспішне рішення взяло свій початок з виступу нардепа від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, який просто ігнорував заклики спікера говорити державною мовою.