Міністерство закордонних справ України викликало "на килим" посла Угорщини для роз'яснення інциденту із закликами до створення автономних угорських республік.

"Нещодавно угорські чиновники виступали із заявами щодо утворення угорських автономій на території сусідніх держав", - повідомляє прес-служба відомства.

У МЗС України сподіваються, що зустріч з послом дозволить з'ясувати та вирішити ситуацію.

"Важливо з'ясувати, що подібні висловлювання залишаються неофіційною позицією окремих дипломатів. Офіційна позиція Угорщини наразі підтримує суверенітет України", - сказала речник МЗС Мар'яна Беца.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн шокував публічною заявою про створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Порошенка анонсували приїзд Тіллерсона.