Українській делегації вдалося домогтися відставки президента ПАРЄ Педро Аграмунт, яку вважали неможливою. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на джерела.

Як стало відомо, ключовою причиною відставки виявилося неприйнятне співробітництво іспанського депутата з Москвою. Так, у березні Аграмунт у складі російської делегації відвідав Сирію, де зустрівся з президентом країни Башаром Асадом. Члени ПАРЄ засудили зустріч і призначили спеціальні слухання, а Україна вимагала відставки Аграмунта.

За даними видання, Аграмунт готовий піти у відставку за умови, що йому дозволять залишатися на посаді президента на час виступу іспанського короля Філіпа VI у пленарній залі, яке відбудеться 27 квітня. Зі свого боку, керівники політичних груп пообіцяли виконати цю умову в обмін на добровільну відставку.

Схема відставки буде такою: Аграмунт не з'являтиметься в сесійній залі ні в середу, ні в четвер, ні в п'ятницю, за винятком однієї години, коли він приведе короля Іспанії Філіпа VI в зал і буде слухати його з крісла в президії асамблеї.

Далі він проведе короля на батьківщину, а після закриття сесії - прийде на засідання Бюро, щоб офіційно оголосити про відставку.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Протягом ще місяця цю відставку не оформлятимуть документально. Письмову заяву про складання повноважень Аграмунт принесе з собою на зустріч президентського комітету і Бюро ПАРЄ, яка відбудеться 29 травня в Празі. А вже на наступній зустрічі Бюро, в кінці червня, асамблея зможе вибрати нового президента.

Як повідомляв сайт Знай.ua, президент ПАРЄ відповість за свою поїздку до Асада в компанії російських депутатів