Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, згідно з яким більше 5 тисяч законів і підзаконних актів, ухвалених у радянські часи, будуть скасовані.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко. Відомо, що рішення Кабміну стосується усіх радянських законів, окрім тих, згідно з якими Україна стала незалежною. Процес скасування може зайняти близько трьох років.

"Протягом року з моменту вступу в силу цього закону припиняють дію всі закони УРСР і СРСР. Протягом трьох років припиняють дію всі кодекси, які працюють сьогодні", - заявив Петренко.

Міністр прогнозує, що це станеться вже через 6 місяців після того, як парламент прийме необхідний закон у наступному місяці.

Петренко додав, що у Верховній Раді зареєстровано близько 5,7 тисячі радянських законів, у тому числі стосовно примусового лікування і трудового перевиховання хронічних алкоголіків, нероб і наркоманів.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повідомили, що вартість опалення може стати нижчою.