Україна за останні п'ять років в три рази скоротила обсяги споживання газу. Особливо цей показник знизився серед вітчизняних підприємств.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня". Промисловість, згідно зі статистичними даними за 2012-2017 рік, скоротила споживання газу з 15,883 до 5,531 мільярдів кубометрів.

Найбільшими споживачами "блакитного палива" залишають компанії теплокомунальної енергетики під час опалювального сезону та заводи хімічної промисловості. Але і їм вдалося знизити показник на один мільярд. Найбільше падіння попиту на сировину зафіксували за підсумками двох останніх зим.

Одним із головних факторів, які на це вплинули – високі ціни на газ. Дорогі ресурси зробили хімічне виробництво в Україні малоконкурентним. За нинішньої вартості "блакитного палива" деякі підприємства змушені були частково або повністю зупинити власні виробничі потужності. Це також вплинуло на статистичні дані щодо споживання газу.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Україна понесли значні збитки після анексії Росією Криму. Окупанти вже видобули мільярди кубометрів газу на шельфі Чорного моря.