Вчора, 6 квітня, Європейський парламент схвалив скасування віз для громадян України.

У повну силу він запрацює через два місяці: в першій половині червня. Для цього залишилося отримати згоду Ради Євросоюзу. Документ з'явиться на офіційному сайті і вже за 3 тижні офіційно вступає в силу. Про це пише Рoliteka.

Варто відзначити, що безвізовий режим поширюватиметься на сімейні та туристичні поїздки: тобто, не більше 90 днів на півроку, і тільки при наявності біометричного паспорта. Якщо у вас "книжечка", то, як і зазвичай, доведеться оформляти візу. Якщо ж у людини оновлений документ, при собі необхідно мати його, маршрут подорожі та квитки назад.

Як тільки безвіз почне діяти, українці зможуть вільно відвідувати 26 країн, в тому числі Хорватію, Кіпр, Румунію і Болгарію. Ірландія і Великобританія до цього списку не входять: на них міграційні правила ЄС не поширюються.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, скільки українці будуть економити на безвізі.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще