Після того як Європарламент проголосував за резолюцію про скасування візового режиму для України, серед населення виникло немало питань, зокрема тих, що стосуються всіх умов безвізу та дати його вступу. Експерти пояснили, хто може виїхати до країн ЄС без оформлення візи, а кому все ж доведеться вистояти в чергах у візових центрах.

Представники турагенств говорять, що туристам, скоріш за все, не доведеться оформляти візу, щоб відвідати країни ЄС. Також на безвіз можуть розраховувати громадяни, що відправляються у короткотермінові поїздки: на відпочинок, у відрядження та затримаються там не довше, ніж на 90 днів.

Експерти підкреслюють, що тим, хто збирається закордон на навчання чи працювати, необхідно відкривати довгострокову візу, навіть якщо є біометричний паспорт.

Введення безвізового режиму має скоріше політичне значення для країни, проте вигода для українців все ж є. Власникам біометричних паспортів не доведеться вистоювати довжелезні черги, збирати купу документів та, головне, платити за це втридорога. Таким чином українці зможуть зекономити більше тисячі гривень (близько 50 євро).

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", 6 квітня за ухвалення рішення про безвіз для України проголосував 521 депутат Європарламенту.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще