Голова комітету з податкової і митної політики Ніна Южаніна розповіла про штрафи для українців, які передбачаються у разі приховування доходів.

За інформацією Politeka, обов'язкове декларування в першу чергу торкнеться громадян з високим тіньовим доходом. Відомо, що планують враховувати витрати від 150 тисяч гривень за одну покупку, однак частина експертів упевнена - вважати потрібно покупки від 50 тисяч.

Експерт зазначила, якщо після заповнення другої декларації виявиться, що сім'я витратила більше, ніж заробила, доведеться заплатити штраф за ухилення від сплати податків у розмірі 10%. З цієї суми доведеться заплатити прибутковий податок та військовий збір.

"Якщо родина не задекларувала 37 тисяч доларів (еквівалент 1 млн гривень) і купила на цю суму квартиру, доведеться заплатити штраф 100 тисяч гривень та ще 195 тисяч податків (18% ПДФО і 1,5% військового збору)", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що цього року уряд ініціює розробку законопроекту, який зобов'яже українців декларувати свої доходи. Також в Україні введуть автоматизовану систему моніторингу витрат.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що почав збирати кошти на власний маєток у 13 років.