Україна поліпшила свої позиції в рейтингу свободи преси, який складає організація "Репортери без кордонів".

Оновлений список позицій країн опублікували 26 квітня. Україна, згідно з оновленими даними, зайняла в рейтингу 102 місце. Країна змогла піднятися на п'ять позицій, в порівнянні з показниками 2016 року.

Прес-секретар організації Ульріка Груска пояснила, що Україні допомогло поліпшити місце в рейтингу зменшення фактів насильства проти журналістів.

Лідерами рейтингу свободи преси виявилися скандинавські країни. Перші три позиції посіли Норвегія, Швеція і Фінляндія відповідно.

Незначно погіршилася ситуація в США. Країна втратила дві місця в списку і виявилася на 43 сходинці. Втратила позиції сусідка США - Канада. Тепер вона займає 22 місце.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також опустилися в рейтингу свободи преси Великобританія і Нідерланди. В оновленому списку вони займають 40 і 5 позицію відповідно.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, український політичний в'язень Кремля Олег Сенцов отримав міжнародну премію "Свобода писати".