Міжнародна група археологів з Норвезького університету зробила дивовижну знахідку: справжній склад зброї, якому виповнилося близько трьох тисяч років.

Під час розкопок в 44 кілометрах від міста Тронхейм вчені знайшли кельти (бронзові сокири) і безліч інших артефактів. Перші екземпляри знайшли археологи-аматори за допомогою звичайних металошукачів: тоді знову побачили світ дев'ять кельтів, наконечники для копій, частини Лура (древній духовий музичний інструмент) і ливарні форми. Про це вчені написали в періодичному виданні університету.

Після того, як професіоналів сповістили про "хлібне" місце, ті вирушили на розкопки. В загальному результаті вдалося віднайти 30 предметів, які є справжніми посланцями з бронзового століття (3500 - 1200 рр. до нашої ери). Вчені припускають, що таке скупчення зброї могло бути складом або релігійним підношенням.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що китайські палеонтологи виявили динозавра, тіло якого покрито "пташиним" пір'ям.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще