У північній частині Китаю група вчених виявила останки динозавра, які були покриті пір'ям, дуже нагадували пташині.

Палеонтологи попередньо припустили, що під товщею землі знайшли особливий вид древніх тварин, який вмів літати. Динозавру виповнилося 125 мільйонів років і він належав до троодонів: це не дуже габаритні хижі ящери, які є прямими родичами птахів. Їхня вага не перевищувала трьох кілограмів, а розмір - одного метра (без урахування крил). Детальніше про знахідку йдеться в статті видання Nature Communications.

Вчені розповіли, що зовнішність тварини більше наближена до птаха, аніж до гігантського хижого ящера. Що стосується самого пір'я, то їх розмір з одного боку перевищував розмір з іншого, а це характерна риса сучасних птахів, що визначає уміння літати.

Поки що дослідники не можуть точно відповісти, як звір використовував крила: можливо, вони потрібні були не для польоту, а для кращого розгону під час спіймання здобичі. Може бути, хвіст і крила служили "сповільнювачем" під час падіння з пагорбів і дерев.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як в центрі Києва випадково знайшли давно забуту єгипетську мумію.