Народний депутат України від партії "Наш край" Сергій Шахов зажадав скасувати для українців введену абонплату на газові труби.

Про це політик заявив у соціальній мережі facebook.

"Для споживачів ввели податок на газові труби". Чи споживаєш газ, поїхав у відпустку або довготермінове відрядження – за газову трубу маєш заплатити. Заощадив ти газ чи ні – заплати абонплату. У прагненні максимально нажитися на людях вирішили навіть субсидію на абонплату не давати. Це рішення слід негайно відмінити", - написав Шахов.

Крім того, нардеп назвав три несправедливих аспекти, які стосуються впровадження абонплати.

"По-перше, плата нараховується незалежно від того, чи була надана послуга. По-друге, люди будуть переплачувати, оскільки оплату встановлено на максимальну потужність лічильника, а не на фактичне споживання газу. По-третє, найбільше постраждають сім'ї, які використовують газ лише для приготування їжі і не мають лічильника", - підкреслив Шахов.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За його словами, НКРЕКП прийняла несправедливе рішення.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Сергій Шахов заявив, що Верховна Рада України повинна прийняти постанову, що забороняє підписувати будь-які документи з МВФ без схвалення парламенту.