Міжнародна група вчених з Європейського космічного агентства розповіла, як планує зводити будівлі на поверхні Місяця.

Фахівцям за допомогою 3D-принтера вдалося створити цеглини з місячного пилу, що істотно полегшить процес упорядження природного супутника Землі. Щоб перевірити на міцність свою гіпотезу про можливість такого будівництва, дослідники взяли вулканічний ґрунт, який є місцевим аналогом місячного пилу. Детально про результати експерименту вчені написали в журналі Naked science.

3D-принтер впливав на ґрунт, викладаючи в форму вже готове речовина. Після цього вчені за допомогою зосередженого сонячного світла обпалювали його шар за шаром, щоб в кінцевому підсумку вийшли справжні цеглини. Успіх експерименту доводить, що транспортування всього лиш одного такого принтера дозволить повільно, але вірно створювати на поверхні Місяця будматеріали без будь-яких допоміжних засобів.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що астрономи заявили про зародження системи планет, дуже схожої на Сонячну.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще