Вчені-астрономи відкрили нову планету, яка дуже схожа на Венеру.

Про це розповіли спеціалісти на сторінках журналу The Astronomical Journal.

Ексзопланета Kepler 1649b знаходиться від Землі на відстані 219 світлових років та обертається навколо світила, яке вп’ятеро менша за Сонце.

"Сонце" планети Kepler 1649b це низькотемпературна зірка. Планета робить повний оберт навколо зірки за 9 днів, що і складає її календарний рік. Така незначна відстань до світила забезпечує планету світловою енергією в 2,3 рази більше, ніж отримує Земля від Сонця.

Kepler 1649b відноситься до тих планет, на яких часто відбуваються сонячні спалахи, які можуть забезпечити існування життя на таких космічних об’єктах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нове відкриття, за словами дослідників, допоможе більш детально вивчити деякі явища, зокрема зрозуміти, чому на одних космічних тілах утворюється вода, а на інших температура сягає таких високих показників, що про утворення життя мови йти не може.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", вчені знайшли мертву галактику, яка за своєю структурою і віком нагадує Чумацький шлях.