Американські вчені припустили, що Землі загрожує зіткнення з Марсом.

Про це повідомляє Scientific American.

За словами геофізика Стівена Мейерса поведінка хаотичної Сонячної системи досить непередбачувана, тому що вона чутлива до змін початкових умов. Він мав на увазі, що незначні зміни кеплеровых елементів орбіти (математичний опис орієнтації площини) планети можуть спровокувати зміни в динаміці всієї системи.

Дослідники простежили зміни світлового потоку, який падав на Землю. Таким чином, вони з'ясували, що енергетичні коливання вийшли через зміни елементів її орбіти, що призвело до зрушень у кліматі.

За словами вчених, орбіта нашої планети змінилася за останні 50 млн років. Це відбувалося з періодичністю у 2,4 млн років. Відповідно, клімат теж змінився. Тим часом, приблизно 85 млн років тому відповідні показники становили 1,2 млн. На думку дослідників, це пов'язано із взаємодією Марса з Землею.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Команда Мейерса вважає, що планети зіткнуться в найближчі мільярди років. Однак, цього може не статися, тому що їх може знищити Сонце. Дослідники відзначили, що ймовірність такого результату досить мала.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", астрономи напророкували Землі знищення від іншого явища. Вони вважають, що вибух Місяця призведе до катастрофи планети. Він просто не зможе існувати без свого супутника.