Останнім часом увага вчених зосереджена на річці Амазонка. Бразильські геологи зробили аналіз відкладень русла і з'ясували, що їй дев'ять мільйонів років.

Про це повідомляє Globo.

"Насправді дев'ять мільйонів років тому Амазонка була озером, води якого прагнули на північ. В цей період відбулася його трансформація в річку", - заявив учений.

Результати попередніх досліджень показували, що вона з'явилася від мільйона до півтора млн років тому. Дослідник зазначив, що в Амазонії почалися посухи. Вчені не можуть визначити причину даного процесу. Нові дані повинні допомогти зрозуміти витоки цього феномену.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", згідно з останніми дослідженнями, рослини в Амазонії були одомашнені стародавніми цивілізаціями.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще