Швейцарські антропологи дослідили мумію людини Еці, яка пролежала понад 5 тисяч років в Альпах та дійшли висновку, що вона загинула від переохолодження.

Еці - крижана мумія людини епохи пізнього неоліту, яка жила в Альпах близько 5,5 тисяч років тому. Муміфіковане тіло знайшли туристи у 1991 році. Мумія настільки добре збереглась, що вчені досі не можуть розгадати всіх таємниць загадкової смерті.

Деякі факти, виявлені на тілі мумії, наприклад, сліди ран по всьому тілу та кам’яний наконечник стріли, що застряг у плечі, можуть вказувати на насильницьку смерть.

Проте група антропологів, на чолі з Франком Рюлі, дослідивши більше детально тіло за допомогою рентгену та томографії, з'ясували, що стріла не могла стати причиною смерті, адже не пробила життєво-важливих артерій. А травму черепа назвали результатом падіння, проте вона також не призвела до загибелі. До того ж падіння дещо пом’якшила шапка з густого хутра.

Ймовірніше за все, за словами дослідників, травмований чоловік упав та замерз.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", вчені відтворили зовнішність жінки, яка жила 13 тисяч років тому.