У викраденні чиновника "Укрзалізниці" Валерія Людмірского замішаний громадянин Росії.

"За підозрою в участі в злочині затримано громадянина РФ (дагестанець) і громадянин України. Проводяться заходи щодо розшуку та затримання організатора та замовника злочину", - написав глава МВС України Арсен Аваков в Facebook.

Міністр повідомив, що чиновника тримали в бункері приватного будинку в селі Фастівець Київської області. У бункері обладнана каналізація, вентиляція, водопостачання. В одній з камер силовики знайшли зброю: пістолети іноземного виробництва, підствольний гранатомет з гранатами, кілограм тротилу, автомат Калашникова і магазини для нього.

Потерпілий розповів, що тортур до нього не застосовували, били тільки коли викрадали. В даний час чиновник в лікарні, його життю нічого не загрожує.

Аваков зазначив, що злочинці приїхали в Україну легально в 2015 році, купили будинок в селі. Українського громадянина вони завербували і пропонували прийняти іслам. Пізніше в будинку були обладнаний бункер для утримання заручників.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За підозрою в участі в злочині затримано громадянина РФ (дагестанець) і громадянин України. Проводяться заходи щодо розшуку та затримання організатора та замовника злочину, повідомив Аваков.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що за чотири з половиною місяці на посаді глави Мінінфраструктури 37-річний апаратник так і не зміг надати суспільству чіткий план по реформуванню галузі, зате загруз в цілому ряді корупційних скандалів.