У 2016 році ціна на нафту може опуститися до 30 доларів за барель. Про це передає "112 канал".

Найбільш негативний сценарій падіння нафтових цін, який зараз обговорюється в Білому домі, становить 30-35 доларів за барель. Міністр фінансів РФ Антон Силуанов запропонував уряду підготувати стрес-сценарій макропрогнозу на 2016 рік, виходячи з цих цифр.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв погодився з необхідністю робити стресовий сценарій, виходячи з ціни 35-40 доларів за барель.

За прогнозами, у 2016 році дефіцит бюджету повинен скласти 2,8–2,9%, а витрати в реальному вираженні мають зберегтися на рівні 2015 року і скласти 15,2 трлн. руб.

Читайте також: Іран почав переговори з європейськими нафтовими компаніями

Популярні новини зараз
Перспективи похмурі: як Україна планує вийти з енергетичного глухого кута Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю" "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Міністерство фінансів РФ запропонувало взяти гроші у нафтовиків. Бюджетне правило, яке заважало це зробити, на 2016 рік буде скасовано — минулого тижня уряд вніс до Держдуми відповідний законопроект.

Як основний варіант також розглядають скорочення індексації страхової пенсії у 2016 році до 4-4,5%.

Нагадаємо, сьогодні зранку нафта марки Brent коштувала 47,84 долара за барель.