Іран приступив до попереднього етапу переговорів з європейськими нафтовими компаніями Total, Eni і Saipem. Їх планують залучити до розробки родовищ у Перській затоці.

Про це заявив виконавчий директор Іранської морської нафтової компанії Саїд Хафезі, передає агентство Isna.

Тегеран, за його словами, проведе церемонію презентації нової моделі нафтових контрактів. Під час неї буде представлено шість родовищ, до розробки яких й залучать іноземних інвесторів.

Виконавчий директор зазначив, що Іран планує обговорити з Об'єднаними арабськими еміратами видобуток газу на родовищі Салман. Наразі ведуться переговори з норвезько-австрійською компанією про освоєння нафтового родовища Есфандіяр.

Читайте також: Ціни на нафту та рубль різко здешевшали цієї ночі

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, 14 липня цього року Іран та група з шести провідних світових країн підписали ядерну угода. Найважливішими досягненнями угоди стало зменшення кількості центрифуг для збагачення урану протягом наступних 10 років. Їх має скоротити з 19 тисяч до шести тисяч.

Крім того, мають використовуватися лише старі та менш потужні центрифуги. Верхня межа збагачення урану повинен становити 3,67 %. Для створення ядерної бомби необхідно збагачення до 90%. У той же час запас вже наявного збагаченого урану протягом 15 років має скоротитися з майже 12 тонн до 300 кілограмів.