Германія надає Україні кредит у розмірі € 500 млн.

Меморандум був підписаний 1 квітня на VIII форумі українсько-німецької групи з економічного співробітництва в Берліні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку регіонів, будівництва та ЖКГ.

Геннадій Зубко, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, підписав документ від української сторони.

Він сказав, що гроші витратять на відновлення і модернізацію східної України. А саме: на будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію і модернізацію енергетики, водовідведення, тепло- і водопостачання, інфраструктури, в тому числі соціальної. А також на будівництво житла.

Зубко підкреслив, що підписання угоди стало підсумком переговорів, які були розпочаті в серпні 2014 р. Петром Порошенко і Ангелою Меркель, канцлером Німеччини. Також політик подякував партнерам за підтримку країни під час важких випробувань.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У підписаних документах зазначено, що індивідуальні позики підуть на фінансування проектів у Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Харківській та Запорізької областей а також інших регіонів України, в яких багато переселенців.

Гроші будуть виділені банком KfW в червні 2015 року. Кредит надають на 15 років, 5 років з них - пільговий період.