Екс-прем'єра України Арсенія Яценюка звинуватили в плагіаті наукової роботи: з усієї кандидатської 70 сторінок - плагіат чистої води.

Про це заявила Тетяна Пархоменко, доктор філософських наук. У своїй колонці на сторінках Української правди вона розповіла, що основна частина роботи складається із 70 сторінок, 39 з яких це тексти іноземних видань, "розбавлені" кількома реченнями. Посилання на справжніх авторів, зрозуміло, ніхто не поставив, втім, як і лапок, хоча робота містить дослівний переклад.

Також Пархоменко зазначила, що переважна більшість сторінок дисертації - це запозичення з двох підручників: "Національний банк і грошово-кредитна політика" (К .: КНЕУ, 1999) під редакцією А.М. Мороза і Н.Ф. Пуховкіної і "Банківське право. Українське та європейське" (К.: Атіка, 1999), яку написали П.Д. Біленчук, А.Г. Динник, І.А. Лютий.

Але одним з найважливіших і навіть нахабних порушень рецензент порахувала ситуацію з запозиченням тексту зі статті Н.П. Бондаря "Розвиток системи гарантування вкладів фізичних осіб в Україні в світлі світового досвіду": тут Яценюк "здер" не тільки деякі цікаві думки, але і саму суть концепції, яку видав як продукт власної розумової роботи.

А ось стаття "Фінансовий стан, тенденції та проблеми функціонування і розвитку банків у 2002 році", авторами якої є Г. Карчевий, О. Шлапак та В. Пушкарьов, з'явилася на сторінках екс-прем'єра практично недоторканою якимись змінами.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що творців мультфільму "Зверополіс" звинуватили в крадіжці ідеї і персонажа.