Слухати музику онлайн безкоштовно останнім часом стає все складніше. Більшість сервісів пропонують доступ до своєї музичної бібліотеки при оформленні підписки. Нещодавно соцмережа ВКонтакте також ввела плату за прослуховування музики. При цьому слухати музику безкоштовно можна буде тільки з рекламою і без можливості збереження її в додатках для iOS і Android.

Музичний сервіс Spotify є лідером серед online-сервісів для прослуховування музики. В Spotify є радіо, тематичні плейлисти і збірки, які грунтуються на смаках користувача. За допомогою Spotify дуже зручно знаходити нову музику або просто включити музику під настрій або за жанром. Доступ до всіх цих функцій є в безкоштовній версії, на відміну від Apple Music і Google Play Music. Самим неприємним обмеженням безкоштовної версії Spotify є відсутність можливості скачати музику для офлайн-прослуховування. Реклама в сервісі не дратує - тут немає ніяких казино і ставок на спорт.

Щоб почати користуватися Spotify в Україні і Росії необхідно зробити кілька простих дій - встановити програму для VPN, зареєструвати аккаунт на сайті Spotify і раз в пару тижнів заходити на Spotify через VPN.

Так як сервіс Spotify в Україні і Росії офіційно не представлений, він не дає можливість зареєструвати обліковий запис IP-адресам з цих країн. Це обмеження легко обійти, використовуючи VPN:

1 - Встановлюємо будь-який VPN для того, щоб замаскуватися під жителя іншої країни. Мені сподобався TunnelBear своєю простотою і забавними анімаціями. TunnelBear у безкоштовній версії надає 500 Мб трафіку на місяць, тому не забудьте після реєстрації облікового запису Spotify і установки клієнта відключити його.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також можна використовувати для VPN розширення для вашого браузера, наприклад Browsec (або будь-яке інше):

2 - Включаємо VPN, заходимо на сайт spotify.com і натискаємо "Get Spotify Free"

3 - Заповнюємо форму реєстрації аккаунта і підтверджуємо його

4 - Встановлюємо десктопний клієнт Spotify для зручного прослуховування музики. Завантаження клієнта повинно початися автоматично відразу після реєстрації облікового запису. Веб-версія у Spotify також є, але десктопний клієнт на мій погляд зручніше та функціональніше.

Тепер ви можете насолоджуватися усіма перевагами кращого музичного сервісу Spotify в Україні або Росії на своєму комп'ютері.

Для установки програми Spotify на Android смартфон або планшет необхідно буде завантажити інсталяційний APK-файл програми зі сторонніх ресурсів (наприклад APKmirror), так як в українському і російському магазині додатків Play Market він відсутній. Для установки буде потрібно увімкнути в налаштуваннях приватності вашого пристрою дозволу на установку додатків з "невідомих джерел".

Для установки Spotify на iPhone і iPad доведеться зареєструвати аккаунт в американському App Store і завантажити додаток звідти, так як на пристроях Apple програми можна встановлювати тільки з офіційного магазину.

Додатки будуть працювати нормально. Для оновлення додатків доведеться завантажити новий APK-файл програми і встановити вручну (попередньо видаливши стару версію) для пристроїв на Android або зайти через американський App Store для пристроїв на iOS.

Також доведеться раз на два тижні заходити в свій аккаунт на Spotify через VPN через періодичні перевірки IP-адреси.

Якщо ви вирішите оформити підписку на Spotify щоб прибрати рекламу та інші обмеження безкоштовної версії і отримати можливість зберігати музику в додатку Spotify для офлайн прослуховування, знадобитися скористатися одним із способів:

  • Поповнити рахунок Spotify подарунковим сертифікатом. Придбати його можна у країнах, в яких Spotify офіційно представлений, або ж на eBay (тільки купуйте у надійних продавців)

  • Сплатити підписку Spotify через PayPal. Для цього доведеться зареєструвати фейковий американський PayPal аккаунт і перевести на нього кошти зі свого основного PayPal-рахунку, до якого прив'язана карта банку вашої країни

Дивись Топ-10 корисних порад для використання Spotify: