Весна приносить з собою не тільки тепло та розквіт природи, а й втому, слабкість, втрату сил. Таке явище в народі прийнято називати сезонним авітамінозом.

Проте не все так критично, і поповнити організм мікроелементами, яких не вистачає, можна, скориставшись поширеними порадами.

Насамперед фахівці радять якомога більше гуляти під сонцем, адже проміння – безперебійне джерело вітаміну D, що є дуже важливим для здоров’я кісток, зубів та загального самопочуття. Сонце дає організму 90% необхідної кількості цього елементу.

Він міститься і в продуктах, тож у період гострого авітамінозу слід споживати побільше петрушки, риб’ячого жиру в капсулах, яєчних жовтків.

Вітамін С, брак якого теж гостро відчувається навесні, можна компенсувати вживанням відвару шипшини, узвару з сухофруктів, фрешу з таких інгредієнтів як селера, морква, цитрусові, гранат, імбир. Соки слід пити відразу, а для насичення організму необхідними мікроелементами достатньо однієї склянки в день. Взагалі ж у цей період слід пити якомога більше води, аби організм не зневоднювався.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нестачу вітамінів А, В, С, D і Е, а також таких мікроелементів як залізо, кальцій, йод, магній і калій допоможе подолати вживання свіжої зелені, овочів та фруктів. Покращать процеси обміну в організмі та додадуть сил пророщені зерна пшениці, насіння, горіхи, квашена і морська капуста.

Раз на тиждень фахівці радять влаштовувати організму розвантаження, вживаючи тільки овочі-фрукти і свіжі соки. Це покращить імунітет та травну систему.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Ніжині несподівано порожевіло озеро.