Консультаційна фірма Пола Манафорта отримала щонайменше 1,2 мільйона доларів за платежами, які числяться напроти прізвища Манафорта в "чорної бухгалтерії" "Партії регіонів".

Про це йдеться у фінансових звітах, отриманих агентством Associated Press.

Надходження коштів на рахунки фірми Манафорта фіксували у 2007 та 2009 роках, за багато років до того, як він потрапив у команду мільярдера-республіканця Трампа.

Переконливий доказ того, що політтехнолог отримував суму, що зафіксована в документах "Партії регіонів", дуже знадобиться американським федеральним прокурорам, які проводять розслідування діяльності Манафорта у Східній Європі. Його також підозрюють у можливих зв’язках з Кремлем під час передвиборчої кампанії Трампа. Але отримані АР документи не мають відношення до цієї справи. У Білому домі заявили, що гадки не мали про співпрацю Манафорта та Путіна.

Коментуючи звіти, отримані агентством, Манафорт не став заперечувати, що дійсно на рахунок його фірми перерахували гроші, але додав, що це - "легальні платежі за надані політичні консультації".

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", після публікації частини "чорної бухгалтерії" "Партії регіонів" нардепом Сергієм Лещенком Манафорт відхрещувався від того, що отримував кошти від Януковича. Пізніше він висловив готовність співпрацювати з комітетом Палати представників і погодився прийти на допит.