Історія нашої країни на пісенному конкурсі "Євробаченя" розпочалась у 2003 році. За чотирнадцять років вітчизняні виконавці достойно представили Україну на міжнародній сцені та принесли дві перемоги.

Дебютував на "Євробаченні" Олесандр Пономарьов із піснею Hasta la vista. Тоді співак посів 14 місце.

А от наступний 2004 рік приніс першу перемогу. Співачка Руслана з хітом "Дикі танці" підкорила єврошоу з 204 балами від журі та глядачів по всьому світу.

Наступними Україну представили Гринджоли з негласним гімном Помаранчевої революції "Разом нас багато". Їх виступ був чи не єдиним провальним історії країни на "Євробаченні". Виступ гурту оцінили лише 30 балами.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У 2006-му Тіна кароль з хітом "Show me your love" запалила грецьку сцену та отримала достойне 7 місце серед 24 країн.

Наступний 2007 рік виявився досить успішним. Вєрка Сердючка, запаливши виконанням "Lasha Tumbai", отримала почесне 2-ге місце, поступившись кількома балами співачці з Сербії Марії Шерифович.

Також друге місце привезла до України і Ані Лорак. Її пісню "Shady Lady" у 2008 році оцінили в 152 бали.

Одним з провальних виступів на престижному пісенному конкурсі критики та букмекери визнали виступ у 2009-му співачки Світлани Лободи. Її виконання "Be My Valentine" на сцені в Москві принесло Україні лише 12 сходинку.

10 місце зайняла Альоша у 2010 році. Її пісня "Sweet People" на 55-му випуску конкурсу отримала лише 108 балів.

Міка Ньютон з хітом "Angel" виборола 4 місце у 2011.

У 2012 році Україну представляла Гайтана. "Be my guest" вдправла її на 15 місце конкурсу.

У 2013 році Злата Огнєвіч увійшла до трійки лідерів з піснею "Gravity".

У 2014 році Україна посіла шосте місце. Нашу країну представляла на єврошоу Марія Яремчук з піснею "Tick-Tock".

2015 рік був для України дуже важким як в економічному, так і політичному плані. За заявою Першого національного каналу ми вперше з 2003 року не брали участь в "Євробаченні".

Проте наступний 2016 рік був для України переможним. Джамала з хітом "1944" англо-кримськотатарською мовою на 65-випуску "Євробачення" у Стокгольмі виборола перше місце. Її виступ журі конкурсу та глядачі з усього світу оцінили в 534 бали.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Філіп Кіркоров запропонував варіант реформи для "Євробачення".