Рішення Служби безпеки України не пустити представницю Росії на Євробаченні-2017 через кордон може скінчитися для приймаючої країни плачевно.

Гендиректор Європейської мовної спілки Інгрід Дельтенре заявила, що перешкоджання виступу Юлії Самойлової загрожує Україні санкціями.

В інтерв'ю швейцарському сайту Blick керівник конкурсу висловила жаль, що захід використовують для з'ясування відносин на вищому рівні.

"Конкурс пісні Євробачення має радувати мільйони людей і об'єднувати. Він не має використовуватися, щоб налаштувати їх один проти одного", - зазначила Дельтенре.

Якщо у найближчі кілька тижнів Україна не прийме остаточне рішення, її можуть виключити з конкурсу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, 22 березня СБУ підготувала документи про заборону Самойловій на в'їзд в Україну на три роки.

Росіянку звинуватили в тому, що в 2015 році вона взяла участь у фестивалі "Світ спорту і добра", який проходив на території анексованого Криму.

З поваги до українських законів і бажання примирити ворогуючі країни, Європейський мовний союз запропонував Самойловій виступити по телемосту. Однак обидві сторони відмовилися від такого умови.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", супермодель підтримала Самойлову петицією.