Перевибори до Верховної Ради та формування уряду національної єдності, — життєва необхідність, впевнений заступник голови Громадського руху "Український вибір – Право народу" Юрій Загородній.

На думку громадського діяча, очевидно, що коаліційна угода не виконується, а саме існування "коаліції розбрату" викликає чимало запитань.

"А це ставить під сумнів здатність парламенту забезпечити законотворчий процес та дієздатність коаліційного уряду", – пише Загородній.

Свою точку зору громадський діяч підкріпив результатами соцопитування КМІС та Фонду "Демократичні ініціативи", згідно з яким 73% населення заявили про значне погіршення у більшості сфер життя за 2016 рік.

"Рівень довіри народу до влади критично низький: згідно з лютневим даними КМІС, уряду довіряють лише 9,5%, а Раді – лише 5,3%. Ці цифри з усією очевидністю говорять: перевибори до ВР і формування нового уряду, уряду національної єдності, — життєва необхідність", – стверджує Загородній.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Він акцентує увагу на неефективноті партійно-квотного принципу формування виконавчої влади, а також на збереженні земляцького принципу у владі, незважаючи на її "перезавантаження".

"Якщо в уряді Азарова все вирішували донецькі, то в Кабміні Гройсмана справляють бал вінницькі і київські – відстоювати інтереси Південного Сходу України в нинішньому уряді просто нікому", – зазначив Юрій Загородній.

Майбутнє України громадський діяч пов'язує із створенням уряду національної єдності, в якому будуть працювати ефективні управлінці, які представляють усі регіони країни, які виражають інтереси громадян з усіх куточків України. Він переконаний: головними критеріями при підборі міністрів повинні бути професіоналізм і досвід роботи.