Більшість українських політиків перебувають в опозиції, тому що це дає їм право знімати із себе відповідальність за життя держави.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив політолог Сергій Таран.

Втім, за словами експерта, діяльність опозиції в парламенті така ж важлива, як і діяльність більшості, оскільки саме опозиція має пропонувати альтернативні законопроекти. Проте в Україні в опозиції бути модно.

Як зазначив Таран, головна відмінність України від Росії полягає у тому, що там люблять тих, хто у владі. В Україні ж навпаки – люди люблять опозиціонерів. Тому їх у країні дуже багато.

"У парламенті свого часу я нарахував вісім опозицій: є опозиція всередині більшості, є з одного боку, є – з іншого, є позафракційні опозиціонери, є позапарламентські опозиціонери. І це окрім громадських активістів", – розповів політолог.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Він упевнений, що навіть влада насилу відшукує політиків (серед провладних депутатів), які готові брати відповідальність та не мають жодної протилежної думки щодо подій у країні.

"Тому в опозиції практично кожен. Тому що всі, хто не в опозиції, фактично беруть на себе відповідальність. А відповідальність – це найбільший дефіцит в українській політиці", – підсумував експерт.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, українці хочуть звільнити усіх народних депутатів.