Фахівці порівняли рівень життя українців та іноземців після виходу на заслужений відпочинок.

Про це повідомляє "Слово і діло".

Згідно статистичних підрахунків тривалість життя в Україні в середньому складає близько 71 року – тобто мінімум на десять років менше, ніж у країнах ЄС. При цьому пенсійний вік українців визначено у межах 60 років для чоловіків та 58 років для жінок.

На прибутки у десятки тисяч гривень та забезпечену старість можуть розраховувати поки що одиниці, тоді як більшість громадян отримує мінімальні виплати.

Планується, що до кінця поточного року рівень мінімальної пенсії в Україні наблизиться до 1373 гривень замість 1247 гривень. Всього 1% громадян на даний час отримує 10 740 гривень, а найвищий показник складає 58 тисяч гривень (для колишніх льотчиків та Героїв України). При цьому близько 2 тисячам осіб щомісяця нараховують 20 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Різниться також і пенсійний вік – у країнах ЄС громадяни виходять на заслужений відпочинок у 64-65 років, але й тривалість життя іноземців значно вища: наприклад, у Франції – 82 роки, а в Греції – 81 рік.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що експерти розповіли, як нараховуються пенсії українцям.