Американська корпорація Google підписала мирову угоду з Федеральною антимонопольною службою (ФАС) Росії, яка передбачає відновлення роботи магазину Google Play на території анексованого півострова Крим.

За інформацією російських ЗМІ, у разі невиконання вимог, Google погрожують суди та санкції. Крім того, американська корпорація зобов'язана надати усім росіянам право вибору пошукової системи за замовчуванням.

"Google зобов'язаний визнати Крим російським і дати можливість мешканцям півострова обрати пошукову систему", - заявив директор з проектної діяльності Інституту розвитку інтернету Арсеній Щельцин.

Зазначається, що усі пристрої на території Росії, в тому числі і в окупованому Криму, які працюють на ОС Android, з наступним оновленням отримають вікно, яке пропонує користувачу обрати пошуковик.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Нагадаємо, що Google заблокував доступ до Google Play мешканцям Криму у 2015 році у зв'язку з американськими санкціями проти Росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російська влада планує обмежувати швидкість інтернету на сайтах, які не виконують рішення місцевих судів.