Уряд Росії обговорює ідею закону про обмеження швидкості доступу до сайтів іноземних компаній, які не виконують рішення російських судів.

Про це пишуть російські ЗМІ, з посиланням на чиновників.

Водночас, прес-секретар президента країни-агресора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що нічого не чув про цей законопроект.

Ідея виникла після того, як Google відмовився виконувати вимоги Федеральної антимонопольної служби (ФАС) про попереднє встановлення додатків на Android. Тоді глава відомства Ігор Артем'єв заявив, що жодна держава не потерпить того, щоб рішення її судів не виконувалися. І пообіцяв Google "багато цікавого".

Варіант уповільнити доступ, а не повністю відключити ресурси, обрали тому, що блокування популярних сайтів недоцільне в передвиборчий період.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Водночас, за словами джерел, це і більш складний варіант. Особливо важко сповільнювати швидкість для операторів фіксованого зв'язку.

Зазначимо, у 2016 році в Росії вперше заблокували найбільшу зарубіжну соцмережу LinkedIn. Доступ до неї заборонили за рішенням суду, через те, що компанія відмовилася переносити дані росіян на територію Росії у відповідності до нового закону. Переговори LinkedIn з Роскомнаглядом про відновлення доступу ні до чого не привели.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", швейцарський месенджер Threema, який позиціонується як найбезпечніший, запідозрили в роботі на ФСБ.