У Чернігівській області силовики "накрили" подобу колонії, яка прикривалася благородною назвою Центру для реабілітації наркозалежних.

Як повідомляє прес-слубжа СБУ, в "центр" людей відправляли їх рідні і близькі, які вважали, що у них є наркотична або алкогольна залежність. Якщо такий родич дає добро, запускається машина, яку вже не можна зупинити: "лікарі" тут же примусово доставляють "пацієнтів", і ті вже не можуть повернутися додому. У людей забирали усі документи і засоби зв'язку, знущалися фізично і морально, та навіть катували.

Все це проводилося в занедбаних бараках, де давно не ступала нога людини. За пацієнтами постійно стежив наглядач: зрозуміло, нещасних утримували не просто так: вони виконували будівельні роботи, справлялися з домашнім господарством і обробляли дерево, загалом, все, що було на користь "господарів".

СБУ спільно з Генпрокуратурою провели спецоперацію, в результаті якої на волю вийшли понад 200 осіб. Крім того, силовики затримали 22 наглядача і трьох організаторів.

"Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили знаряддя тортур, а в кабінеті засновника "центру"- бойову гранату РГД-5 і травматичну зброю. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Триває комплекс невідкладних слідчих дій", - йдеться в повідомленні СБУ.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як бойовики вирішили спробувати себе в якості хірургів на одному з полонених.