Заступник директора Національного Антикорупційного бюро України Гізо Углава задекларував майже 3,5 мільйона гривень прибутку від продажу корпоративних прав у грузинській компанії, але проігнорував необхідність сплати податків з прибутку згідно із Законодавством.

Про це повідомляє From-ua.

Згідно з документом, у 2016 році Углава продав свої корпоративні права у компанії ТОВ "Транспортув" (LLC Transportir) і отримав за це 3 380 750 грн прибутку.

Крім того, за минулий рік він отримав 293 788 грн прибутку як підприємець у зазначеній вище компанії.

Однак, один з головних борців з корупцією не заплатив податки з прибутку в розмірі понад 600 тисяч гривень, що є порушенням законодавства.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Відзначимо посадовець вже не вперше опиняється в центрі скандалу. Раніше директор НАБУ Артем Ситник здійснив службову недбалість, призначивши своїм заступником давнього соратника Міхеіла Саакашвілі, Гізо Углаву, у якого на той момент було подвійне громадянство.

У самій Грузії добре пам'ятають, що зам Ситника був адвокатом, якого підозрюють у скоєнні ряду злочинів в Грузії, колишнього мера Тбілісі Георгія Угулава. Сьогодні в Україні чиновника вже не раз звинувачували у тиску на суддів та зборі компромату на служителів Феміди, щоб в подальшому тримати їх на "короткому повідку".

Крім того, грузинські справи Гізо Углави, якими він хвалився в Україні, виявилися просто піаром. Як з'ясували журналісти у нинішнього борця з корупцією не було ніяких завершених великих розслідувань. В принципі, те що сьогодні відбувається в Україні - багато шуму, гучні заяви і повна відсутність результату.