Міжнародна група вчених з Норвезького університету провела аналіз майже столітньої бази даних, і на основі цього запатентувала модель передбачення землетрусу або цунамі.

Новий метод полягає в тому, щоб відстежувати так звані "розриви в зоні субдикціі" - місця найбільшого накопичення напруги, викликаного пересуваннями тектонічних плит відносно одна одної. Саме це стає причиною потужних і руйнівних землетрусів.

Щоб програма була достовірною, сейсмологи проаналізували період з 1906 по 2016 роки, вивчивши всі випадки землетрусів біля узбережжя Еквадору та Колумбії - країн, які занадто часто страждають від погодних катаклізмів.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що вчені припускають, що в десяти кілометрах під Маріанською западиною може вирувати життя.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще